Wat is PET Felt?

PET Felt is een kant en klaar akoestisch plaatmateriaal. Het is zacht, sterk en duurzaam. Dankzij deze fysieke eigenschappen is het makkelijk te verwerken en toepasbaar in vrijwel alle omgevingen. Om meerdere redenen biedt PET Felt de perfecte oplossing voor de hedendaagse vraag naar duurzame materialen. Zonder tussen flexibiliteit, vorm of kleur te hoeven kiezen.

Kleurenkaart

Duurzaamheid

PET Felt is een verfrissend nieuw materiaal gemaakt van gerecycled Polyethyleentereftalaat (PET). Minimaal 60% van een plaat bestaat uit gerecyclede vezels. Er word altijd een minimale hoeveelheid nieuw PET toegevoegd voor de stevigheid en kleurechtheid te waarborgen.

In de basis geldt; hoe donkerder de PET Felt plaat, des te meer gerecyclede vezels. Met deze kennis maakt u de juiste keuze voor een duurzaam project!

PET Felt kan 100% gerecycled worden mits het materiaal niet vertroebeld is met lijm of andere verbindingsmaterialen.

Akoestiek

Slechte akoestiek, iedereen maakt het mee. Een nieuw interieur met harde materialen, een smetteloze gietvloer, stalen deuren met glas of juist een grote open industriƫle ruimte. Dit zijn over het algemeen ingrediƫnten voor een slechte akoestiek. Een slechte akoestiek heeft invloed op ons welbevinden.

Zachte materialen vangen het geluid uit de omgeving, dit vermindert de reflectie, waardoor nagalm ontstaat. PET Felt is door zijn poreuze vezelstructuur in de basis een zeer akoestisch materiaal.

Door deze eigenschap te combineren met de juiste vormgeving, zorgen onze producten voor zowel absorptie van het geluid als voor de diffusie of zelfs isolatie van het geluid.

Bekijk ons assortiment