In alle opzichten duurzaam

Plastic afval vervuilt ons landschap, rivieren en oceanen. Ieder jaar verdwijnen er miljoenen tonnen afval in onze zeeën. Om deze vervuiling te stoppen is het belangrijk dat we plastic recyclen en hergebruiken. Plastic PET flessen worden ingeleverd om te recyclen. De flessen worden vervolgens gerecycled tot granulaat wat de grondstof is voor nieuwe producten zoals textiel. PET Felt is één van deze textielsoorten die voor het grootste deel bestaan uit gerecycled PET.

In meerdere opzichten is petfelt het perfecte antwoord op de groeiende vraag naar duurzame materialen. Wij beantwoorden deze vraag. Zonder compromis in materiaaleigenschappen, kleur of ontwerp mogelijkheden.

Een verfrissend en kleurrijk nieuw materiaal. Petfelt is een zacht en sterk basisproduct. Het is duurzaam, eenvoudig te verwerken en geluiddempend. De producten op deze website zijn volledig gemaakt van 100% PET. Ze zijn gerecycled en recyclebaar. Op deze manier dragen we bij aan het verminderen van onze afvalstroom.

Minder materiaalgebruik, minder afval

Petfelt is een kant en klaar te gebruiken eindproduct. Door de zachte structuur en fraaie kleuren is het is direct toe te passen zonder toevoeging van extra materialen zoals verf en lijm. Het is dun, zacht en licht van gewicht. Dit voorkomt dure en ingewikkelde constructies met meerdere materialen.

Daadwerkelijk circulair

Pet Felt bestaat uit hergebruikt plastic, PET. Onze producten worden efficiënt en met een minimum aan afval geproduceerd. Restmaterialen zijn herbruikbaar in kleinere accessoires en we ontwerpen zelfs producten om juist de kleinste restmaterialen te upcyclen. Na het einde van de levenscyclus is PET volledig recyclebaar.

Duurzaam en veilig

Petfelt draagt bij aan een verbeterde werkomgeving. Door de akoestische eigenschappen verbetert het geluidsklimaat. Bovendien is Petfelt een veilig materiaal en bevat het geen vluchtige giftige stoffen (VOC).