Akoestische PET felt panelen.

Slechte akoestiek, iedereen maakt het mee. Een nieuw interieur met strakke vormen, een smetteloze gietvloer, stalen deuren met glas of juist een grote open industriële ruimte. Dit zijn over het algemeen ingrediënten voor een slechte akoestiek. Of dit nu thuis, in een restaurant of op kantoor is, een slechte akoestiek heeft invloed op ons welbevinden.

Een holle klank in een nieuw huis, geen gesprek te voeren in een restaurant of je niet kunnen concentreren door het geluid van een collega. Dit is allemaal op te lossen met akoestische materialen. Materialen die geluid absorberen in plaats van reflecteren. Dikke gordijnen, een vloerkleed, gestoffeerd bankstel en zelfs planten in de ruimte verbeteren de akoestiek. Maar ook onze akoestische PET felt panelen verbeteren de akoestiek. Getest en bewezen in een laboratorium omgeving.

PET Felt panelen verbeteren de akoestiek

Geluid kunnen we absorberen door de energie op te vangen. Hierbij geldt dat een dikker paneel beter werkt dan een slank paneel. De energie van geluid kunnen we ook vangen door deze om te zetten in trillingen. Naast de absorptie van geluid is het ook belangrijk om geluid te blokkeren. Onze Pet felt panelen werken op beide manieren. Als absorberende plaat tegen de muur of juist als ruimtedeler los in de ruimte.

PET Felt akoestische panelen
PET Felt Baffles

Ruimte akoestiek

Ruimte akoestiek gaat over de beheersing van geluid en de functie van de ruimte. Hiermee bedoelen we dat de akoestiek per ruimte en per functie kan verschillen. Wat goede akoestiek is voor de ene ruimte geldt niet voor een andere ruimte. Met akoestische PET felt panelen is het mogelijk om geluid te beheersen. Te absorberen maar ook blokkeren. Bij de beheersing van akoestiek gaat het onder andere over:

  • Nagalmtijd
  • Spraakverstaanbaarheid
  • Privacy
  • Volume

Nagalmtijd zegt iets over hoe lang het duurt voordat geluid is uitgestorven. Normaal gesproken wil je dit in een ruimte op een laag niveau hebben. Maar bijvoorbeeld in een kerk zorgt galm juist voor een extra beleving.

Spraakverstaanbaarheid en privacy, soms lijkt de akoestiek in een restaurant verschrikkelijk maar stel je voor dat het zo stil is, dat je letterlijk het gesprek van het tafeltje naast je kan horen?  Wanneer het lang duurt voordat geluid uitsterft ben je geneigd om over het geluid heen te gaan schreeuwen. Het gevolg is een vicieuze cirkel waarbij je voor je het weet op een borrel bij iemand in zijn oor staat te schreeuwen. Ook wel het cocktailparty effect. Wil je meer weten of een advies over akoestiek?